pondelok 1. októbra 2012

Viete vybrať správne detské hodinky?


Post rodiča bol a vždy bude ťažkým orieškom. Správny odhad a úsudok však musíte použiť aj pri výbere hodiniek pre vaše deti.
Je potrebné sa skutočne snažiť a premyslieť si výber, aby náhodou vaša iniciatíva nevyšla nazmar.

Najprv si treba zosumarizovať, aké je vaše dieťa. Ak máte doma drobca, ktorý si veci nevie ustrážiť a všetko postráca, zvyšok článku ani nemusíte čítať. Stačí, ak mu kúpite klasické silikónové hodinky, ktoré sú jednak lacné, majú ich vo všetkých možných farbách, sú jednoduché, digitálne a odolné voči vode. Majte, samozrejme, na pamäti, či nie sú, syn alebo dcéra, alergickí na materiál, ktorí budú na ruke nosiť.
Ak čítate ďalej, tak ste šťastný rodič. Lebo máte aspoň trochu zodpovedné dieťa.
Teraz si však musíte zaradiť potomka do kategórie, a na základe nej vyberať. Hodinky totiž musia vyhovovať osobnosti vášho dieťaťa.




Rozprávkové hodinky pre najmenších



Pre tých najmladších sú veľmi vhodné hodinky s postavičkou z ich obľúbenej rozprávky. Môžem vám tu spomenúť Autá, Shreka, Hľadá sa Nemo, Hello Kitty, Minnie a Mickey Mouse-a, ale možno aj Pat a Mat či No počkaj, zajac. Záleží to aj od vás, čo vášmu synovi či dcérke doma pustíte. Môžete, samozrejme, siahnuť aj po hodinkách s neznámymi postavičkami, stačí, že budú farebné, vysmiate a cez celý ciferník. 
 
Zdroj: amazon.com




Najideálnejšou voľbou sú vodeodolné a nárazuvzdorné.
Skvelým tipom sú hodinky, ktoré majú na minútovej ručičke napísané „Minute“, teda minúta, a na hodinovej „Hour“, teda hodina. Vďaka tejto pomôcke sa vaše „štuple“ naučia rýchlejšie určovať čas. Motívy Hello Kitty, ako aj väčšinu Disney postavičiek nájdete v kolekcii detských hodiniek Quartz.








 

 

Hodinky s Hannah Montanou alebo komixovými hrdinami pre deti od 6 rokov


Pri tých starších ratolestiach už treba zohľadňovať smer, ktorým sa uberajú. Sami  viete, či máte doma introvertné alebo naopak extrovertné dieťa. Treba si všímať, či sa uberá smerom „davu“, či ho lákajú módne trendy. Či je športový typ alebo sa odhaľujú prvé črty elegancie a cibreného vkusu.
Zdroj: dinodirect.com

Chlapci v tomto veku väčšinou preferujú komixových hrdinov, tak im môžete dopriať Spider-man-a, Superman-a, Hulk-a alebo Avengers. Mladé slečny v súčasnosti sledujú High School Musical, z ktorého hlavná predstaviteľka – Hannah Montana, je veľmi frekventovaným a zároveň obľúbeným motívom detských hodiniek.
Zdroj: amazon.com


Ako Hannah pre dievčatá, tak je Justin Bieber (tiež High School Musical) zaujímavý, síce aj pre mladé žabky, ale tiež pre chlapcov..
 Minimálne ho nasledujú v obliekaní a strihu vlasov. High School Musical, teda aj Hannah Montana, aj Justin Bieber, majú svoju samostatnú kolekciu hodiniek. Dopyt po nich je pomerne vysoký, čiže na ne natrafíte kdekoľvek

Zdroj: overstock.com




Zdroj: olx.com


















Sofistikovanejšie hodinky pre tínedžerov




Poslednou kategóriou sú „násťroční“, pri ktorých je selekcia hodiniek asi najťažšia. Treba si dávať pozor, aby ste nekúpili príliš detské hodinky. Potom sa váš tínedžer môže uraziť, že ho alebo ju máte za „malé dieťa“. U mladých chalanov vedú zväčša športové typy hodiniek, ktoré ponúka napríklad značka Adidas. Podobného charakteru sú aj detské hodinky Swatch. Tie ponúkajú aj jemnú a elegantnú kolekciu pre slečny. Nie sú už také výrazné a majú aj estetickú funkciu.
Zdroj: select2gether.com

 

Pre náročnejších je tu Baby-G od značky Casio. Okrem budíka, stopiek, a odpočítavaču tieto hodinky zahrajú aj melódiu. Pravidelne sa nich zobrazuje dátum a v bonusovej funkcii si možno po písmene vyskladať jednu vetu, ktorá sa tiež zobrazuje pravidelne.
Zdroj: shinyshiny.tv

 
Mladým mužom vo vašej domácnosti isto sadnú zase hodinky G-Shock. Poctivo spracované, odolné voči nárazom, vode, vysokej teplote. Dizajnovo sú navrhnuté veľmi sofistikovane, vďaka nim budete isto považovaní za dobrého otca či maminu. Casio hodinky pre deti sú v ponuke vo viacerých športových farbách, je teda z čoho vyberať.
Zdroj: ruvilla.com


Dúfame, že vám tento mini sprievodca pozdával a budete sa vedieť rozhodnúť, ktorým typom hodiniek máte potešiť svoje dieťa.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára