štvrtok 2. mája 2013

Hodinky ako motivácia pre deti


Motivovať dieťa v školskom veku k učeniu môže byť poriadna drina. Zoberte si takých prváčikov. Aj pre nich je veľká námaha zvyknúť si, že už ráno nevstávajú s myšlienkou na to, s čím sa budú dnes hrať, ale s tým, aké ďalšie trápenie im dnes ich prvá pani učiteľka ukáže. Prejsť od hračiek k zošitom, knihám a cvičeniu prvých písmen, je pre dieťa veľkým skokom. Nie každé sa vie na tento režim okamžite nastaviť. Rodičia sa môžu snažiť ako chcú, ale pokiaľ sa dieťa raz zatne, tak neustúpi.





Musíte mu dať čas na to, aby si zvyklo. Ale, ako to vyriešiť, ak to stále nejde?

Tu zaberie jedine motivácia. Samozrejme, primeraná. Kúpiť prvákovi tablet alebo iPhone asi nie je tá najlepšia alternatíva. Hlavne preto, že má ešte len šesť rokov. Zbytočne by ste rozptýlili jeho pozornosť, ktorú by mal venovať hlavne písmenkám abecedy. Ako veľmi dobrá motivácia môžu poslúžiť hodinky.



Zdroj: http://www.mojehodinky.sk                            Zdroj: http://www.watchshop.com




Nie je to síce najnovšia technologická vychytávka, ale je to osvedčený spôsob, ako popohnať drobca k tomu, aby sa viac snažil. Výhodou je, že sa nemusíte báť, že sa nebude môcť dočkať kedy skončí vyučovanie, aby bežal hneď ťukať do nového darčeka. Skôr porozumie času, pretože má už svoje vlastné hodinky a medzi ostatnými spolužiakmi bude “in” lebo má hodinky s Hannah Montana, Spidermanom či Hello Kitty. Navyše, nechajte ho vybrať si motív, aký sám chcú. Napríklad v e-shopoch. Tie nám ponúkajú veľký výber a k tomu za prijateľnejšie ceny ako v kamenných predajniach.





Zdroj: http://www.target.com                               Zdroj: http://www.mchrono.com



Takže, milí rodičia, onedlho tu máme koniec roka a uzatváranie známok. Preto skúste vašich školákov motivovať alebo odmeniť za dosiahnuté výsledky, napríklad peknými detskými hodinkami.


2 komentáre: